January 14, 2010

De moeilijkste trend...





Heeft de groene gedachte nog een lange weg af te leggen of staan we aan de vooravond van een doorbraak?! Een kijk op de geschiedenis van de ecologie helpt ons een blik te werpen op de toekomst; the future is green, supergreen. 
Als de mensheid wil overleven dan moet ze zich dringend bekeren tot ecodinges en haar ecovoetafdruk inperken. Ecodinges zijn in principe goed maar ik noem ze even ‘dinges’ omdat de hype er voor gezorgd heeft dat onder de paraplu van ‘ecologie’ zowel ‘sense’ als ‘nonsense’ opborrelen en vaak mogen we ons niet al te veel vragen stellen over de eigenlijke duurzaamheid van sommige praktijken. De auto laten staan en al liftend de bestemming bereiken is vrij dubieus aangezien u nog steeds een auto gebruikt om ergens te geraken. Zolang u geen echt alternatief hebt dat ecologisch is, blijft liften een zoethouder. 
Of het kap- en snoeihout van aangeplante bossen bestempelen als ecohout terwijl de eigenlijke aangeplante bomen dat niet kunnen zijn, valt ook eerder onder de struisvogelpolitiek. De verschillende Low Impact Girls van deze wereld vallen dan ook perfect onder de F-ecology. 
Maar een ding is zeker: green is de future en als we er niets aan doen, dan moet ik binnenkort aanzienlijk minder rijden om de zee te bereiken. Maar als ecologie niet zomaar een trend maar ook de toekomst is, dan blijft de vraag waar de toekomst van die ecologie ligt:

1. FloP Ecology


No comments:

Post a Comment